Barcelona Cultura

cadira de tisora

Autor del mèdia

Informació

Cadira de braços plegadissa confeccionada per quatre parts que conformen els laterals dels braços i els peus, units dos a dos amb una clavilla central que manté unides les parts i permet tancar la cadira. Aquestes peces, confeccionades a partir d’una fusta, són de secció rectangular i tenen forma d'”S” allargassada. El conjunt està rematat pels braços, als quals s’encaixen a trau i metxa els muntats i els peus, on també s’encaixen les parts baixes dels quatre muntants, dos a dos a cada costat. Els braços estan obrats a partir d’una peça, són de secció rectangular i acaben arrodonits a la part frontal, als agafadors. Els peus estan confeccionats amb una peça de secció rectangular acabada a la part frontal amb incisions en forma d’urpa molt estilitzada. A la part central porten treball de talla d’ondes retallades.

La decoració d’aquest moble es limita a la talla del genoll central que representa una flor d’onze pètals flanquejada per quatre petites flors i la talla perimetral dels muntants amb sortints per tal de fixar el conjunt.

La cadira porta, al respatller i seient, vellut (possiblement de seda) decorat amb passamaneria i un brodat aplicats.

Principal

Títol:

cadira de tisora

Id Repositori:

H503284

Autor/Creador:

no informat

Mijtà:

mobles seients, arts decoratives.

Adicional

Data de la creació:

1550-1600, 1550, 1599.

Format:

visual

Materials:

cuirpi (fusta), om (fusta)., Om i pi, seient i respatller de cuir cobert de vellut de seda, serrell de passamaneria de fils metàl·lics, brodat de fils de seda i metall, claus de ferro i cabota de llautó.vellut

Forma part de:

madb, Museu de les Arts DecorativesMDB, Museu del Disseny de Barcelona.

Enllaç al recurs original

Aquest Mèdia és una contribució de