Barcelona Cultura

Diàleg de materials

Autor del mèdia

Informació

Recipient de porcellana amb base inacabada que es completa amb polipropilè cosit a la peça.

Barbaformosa va començar estudiant un mòdul de ceràmica a l’Escola Massana de Barcelona mentre feia d’ajudant al taller de Jordi Aguadé, qui seria el seu mestre i del qual n’aprendria no només la tècnica, sinó també a desenvolupar la seva creativitat artística. En aquells temps, va sentir la necessitat d’estudiar Belles Arts i va entrar en un període en el qual treballaria intensament les escultures de ferro i ceràmica. Membre de l’Académie Internationale de la Céramique.

La seva trajectòria com a ceramista es desenvolupa en paral·lel a la seva tasca docent a la Massana, on és professora de torn. Sembla contradictori, però, que precisament la seva obra trenqui els esquemes de l’obra clàssica realitzada amb aquesta eina.

Continuant amb el seu projecte Ceràmica in-utilitària, l’artista continua la seva recerca de la forma i els materials, en aquest cas emprant la porcellana que va escollir pel seu color, duresa, resistència i suavitat. Al mateix temps, la fascina la facilitat amb què es deforma i li permet realitzar treballs d’asimetria en el torn, així com ressaltar les estries del tornejat.nHi són presents també les esquerdes i fissures provocades per la cocció, tan característiques de la seva obra, així com l’experimentació en la combinació del material ceràmic amb d’altres, com el polipropilè negre, que li permet jugar amb la idea del recipient i el buit, i la tripa per cosir els diferents materials.nAl Museu del Disseny podem trobar la peça MDB 11981, de la mateixa col·lecció.

Isabel Fernández del MoralnJuny 2020

Principal

Títol:

Diàleg de materials

Id Repositori:

H750025

Autor/Creador:

Barbaformosa, ceramista.

Mijtà:

autor, ceràmica (s. XIX - XXI).

Adicional

Data de la creació:

1997, 1997.

Format:

visual

Materials:

cautxúporcellanacuit, Porcellana, cautxú i tripa. Cocció oxidant a 1260ºC..tripa

Forma part de:

mdb_colleccio, MDB Col·leccióMDB, Museu del Disseny de Barcelona.

Enllaç al recurs original

Aquest Mèdia és una contribució de