Barcelona Cultura

Ceràmica in-utilitària

Autor del mèdia

Informació

Recipient realitzat amb argila vermella i sotmès a cocció en atmosfera reductora, sense oxigen, per tal d’aconseguir una peça de color negre. S’hi afegeixen elements metàl·lics com ara les nanses per acabar de donar forma, aparentment utilitària, a l’obra.

Barbaformosa va començar estudiant un mòdul de ceràmica a l’Escola Massana de Barcelona mentre feia d’ajudant al taller de Jordi Aguadé, qui seria el seu mestre i del qual n’aprendria no només la tècnica, sinó també a desenvolupar la seva creativitat artística. En aquells temps, va sentir la necessitat d’estudiar Belles Arts i va entrar en un període en el qual treballaria intensament les escultures de ferro i ceràmica. Membre de l’Académie Internationale de la Céramique.

La seva trajectòria com a ceramista es desenvolupa en paral·lel a la seva tasca docent a la Massana, on és professora de torn. Sembla contradictori, però, que precisament la seva obra trenqui els esquemes de l’obra clàssica realitzada amb aquesta eina.

El projecte “Ceràmica in-utilitària” forma part d’un cicle d’experimentació en el qual l’artista parteix de formes útils i les fa evolucionar cap a formes noves sense utilitat, emprant materials i pastes diverses i que presenten un acabat superficial sense esmalts, amb esquerdes i fissures provocades. En aquesta peça mostra també l’experiència en la combinació del material ceràmic amb d’altres com l’acer i el coure, incorporats després de la cocció.

Isabel Fernández del Moral

Principal

Títol:

Ceràmica in-utilitària

Id Repositori:

H750020

Autor/Creador:

Barbaformosa, ceramista.

Mijtà:

autor, ceràmica (s. XIX - XXI).

Adicional

Data de la creació:

1996, 1996.

Format:

visual

Materials:

fangcuit, Argila vermella, coure i acer. Monococció reductora a 1.000 °C.acercoure

Forma part de:

mdb_colleccio, MDB Col·leccióMDB, Museu del Disseny de Barcelona.

Enllaç al recurs original

Aquest Mèdia és una contribució de