Barcelona Cultura

Cosint amb coure i acer

Autor del mèdia

Informació

Recipient realitzat amb argila vermella i sotmès a cocció en atmosfera reductora, sense oxigen, per tal d’aconseguir una peça de color negre. L’obra s’acaba amb l’addició d’elements de coure en forma de grapes i massilla blanca que contrasta amb la superfície fosca de la peça.

Barbaformosa va començar estudiant un mòdul de ceràmica a l’Escola Massana de Barcelona mentre feia d’ajudant al taller de Jordi Aguadé, qui seria el seu mestre i del qual n’aprendria no només la tècnica, sinó també a desenvolupar la seva creativitat artística. En aquells temps, va sentir la necessitat d’estudiar Belles Arts, i va entrar en un període en el qual treballaria intensament les escultures de ferro i ceràmica.

La seva trajectòria com a ceramista es desenvolupa en paral•lel a la seva tasca docent a la Massana, on és professora de torn. Sembla contradictori, però, que precisament la seva obra trenqui els esquemes de l’obra clàssica realitzada amb aquesta eina.

Continuant amb el seu projecte “Ceràmica in-utilitària”, l’artista segueix treballant en la seva recerca de la forma i els materials. Utilitza matèries i pastes diverses, alhora que presenta uns acabats superficials brunyits amb esquerdes i fissures provocades, que més tard emplena amb massilles, donant sentit a aquesta imperfecció buscada. En aquesta peça mostra també l’experiència en la combinació del material ceràmic amb d’altres com les grapes de coure, que cosint la peça, simulen, igual que amb la massilla, reparar-la.nAl Museu del Disseny podem trobar les peces MDB 11978 i MDB 11980, de la mateixa col·lecció.n nIsabel Fernández del Moral

Principal

Títol:

Cosint amb coure i acer

Id Repositori:

H750022

Autor/Creador:

Barbaformosa, ceramista.

Mijtà:

autor, ceràmica (s. XIX - XXI).

Adicional

Data de la creació:

1997, 1997.

Format:

visual

Materials:

fangcuit, Argila vermella, coure i massilla per a metalls. Cocció Reductora a 1000ºC..couremassilla

Forma part de:

mdb_colleccio, MDB Col·leccióMDB, Museu del Disseny de Barcelona.

Enllaç al recurs original

Aquest Mèdia és una contribució de