Barcelona Cultura

H2O

Autor del mèdia

Informació

Aquest llum és una versió per a taula del llum de peu Pedrera (MADB 135429). L’interès que presentava el model original es trobava limitat a nivell comercial a causa de les seves grans dimensions, que feien difícil col•locar-lo en espais petits. El 1994 Joaquim Ruiz Millet, responsable de la reedició dels mobles dels apartaments de la Pedrera i col•laborador d’aquesta versió, va proposar a l’arquitecte Barba Corsini assajar una versió més petita adaptada a les necessitats dels habitatges i gustos actuals.

Igual que el llum de peu Pedrera, el llum de taula està compost per un cilindre de planxa perforada que fa de pantalla, suportada per tres potes en forma de V. La pantalla està folrada amb una làmina de PVC blanc. Donat el seu petit format el llum te una major estabilitat i això ha permès simplificar-ne la producció seriada.

Malgrat ser el producte amb menys història de tota la sèrie, és el que més èxit comercial ha aconseguit i el que més s’exporta. Això ha fet pensar en l’oportunitat de derivar-ne altres models com el llum de paret o el llum de sostre.

Isabel Campi

Principal

Títol:

H2O

Id Repositori:

H300871

Autor/Creador:

Barba Corsini, Francisco Juan, dissenyador.Galeria H2O, productor, Barcelona: a partir de 1994.

Mijtà:

il·luminació, disseny de producte.

Adicional

Data de la creació:

1994, 1994.

Format:

visual

Materials:

acerpvc

Forma part de:

madb, Museu de les Arts DecorativesMDB, Museu del Disseny de Barcelona.

Enllaç al recurs original

Aquest Mèdia és una contribució de