Barcelona Cultura

requadre central de la Bandera de Santa Eulàlia

Autor del mèdia

Informació

Teixit de sada pintat adherit a un suport de fusta. Correspon al requadre central de la bandera de Santa Eulàlia de la ciutat de Barcelona. Imatge de santa Eulàlia dempeus, lleugerament inclinada a la dreta; en la mà dreta porta la palma i el llibre i a l’esquerra la creu. Va coberta amb túnica drapejada; destaca el seu rostre. Orla de “candelieri” o grotescos. Als peus, part d’un filacteri amb inscripció de la qual es llegeixen les lletres ICI.

Principal

Títol:

requadre central de la Bandera de Santa Eulàlia

Id Repositori:

H455127

Autor/Creador:

Jornet, Francesc d'Asís, Francesc Jornet: Carreras Candi, en Ciutat de Barcelona, pag.605 Toreno i Galindo: Duran i Sanpere Benet Sanxes Galindo, segons Joaquím Garriga (2001). Francesc Jornet rep el pagament de l'obra acabada el 1623..Toreno, AntonioSanxes Galindo, Benet, rep l'encàrrec de fer l'obra l'any 1582.

Procedència:

Barcelona

Mijtà:

Col·lecció pintura, MHCB_Col·leccions MUHBA.Barcelona moderna, MUHBA Col línia Barcelona moderna.

Adicional

Data de la creació:

cap a 1582-1623, 1582, 1623.

Format:

visual

Materials:

seda, fusta.pintura a l'oli, la tela és seda adherida a un suport de fusta. A l'encolar-la a la fusta i envernissar-la (possiblement a mitjan segle XIX) va quedar una tela molt rígida, amb aspecte de cuiro. Flexibilitat de la tela parcialment recuperada arran de la restauració de 2013, que també va eliminar vernissos.

Forma part de:

centre_de_conservacio_de_bens_mobles, Centre de conservació de béns moblesMHCB, Museu d'Història de la Ciutat de Barcelona.

Enllaç al recurs original