Barcelona Cultura

tapadora (contenidor), pot.

Autor del mèdia

Informació

Pot de gres esmaltat, cuit a 1230º i en atmosfera reductora. Es caracteritza pel seu disseny original, en el qual la tapadora amb forma de copa pot ser utilitzada com a tassa.

Elisenda Sala, es va formar a l’Escola Massana (1951-1959) sota el mestratge de Josep Llorens Artigas i Francesc Albors. El 1961 va obtenir una beca per ampliar els estudis a la Konstfacskolean d’Estocolm. De retorn d’aquesta estada, el 1963 va ser invitada al Primer Concurs Internacional de Ceràmica de Faenza i va ser nomenada professora de ceràmica a la Massana, alhora que va començar una trajectòria sòlida fonamentada en una producció artística presentada en nombroses exposicions.

Aquest pot data dels primers anys d’Elisenda Sala com a ceramista i va ser cuit al forn “El Racó” de l’Escola Massana el maig de 1963. Forma part d’una sèrie de tres peces similars, com l’exemplar MCB 0100926, caracteritzades tant pel disseny original com per l’ús de l’esmalt que mostra l’interès de Sala per la tradició ceràmica oriental. Durant la cocció, es va obrir part de la boca del gerro obtenint una esquerda que embellia la pell imperfecta de la peça, com celebrava l’estètica japonesa que ella i el seu mestre, Artigas, admiraven. En veure els resultats, Ramon Sarsanedas, professor de laca japonesa de la Massana, va demanar-li d’afegir laca urushi. La peça, que va ser presentada l’any 1963 al VII Saló de Maig i al Cercle Artístic de Girona, va ser comprada l’any 1967 per l’Ajuntament de Barcelona a la Sala Parés.nRicard Bru i Turull

Principal

Títol:

tapadora (contenidor), pot.

Id Repositori:

H369155

Autor/Creador:

Sala, Elisenda, ceramista.

Procedència:

Catalunya

Mijtà:

autor, ceràmica (s. XIX - XXI).

Adicional

Data de la creació:

1963, 1963.

Format:

visual

Materials:

gresesmaltat, Gres esmaltat.

Forma part de:

mcb, Museu de Ceràmica de BarcelonaMDB, Museu del Disseny de Barcelona.

Enllaç al recurs original

Aquest Mèdia és una contribució de